Dierenarts Leonne Reijnders Posterholt

Algemene informatie

Het vaccineren en ontwormen van dieren is erg belangrijk. Vaak wordt het ook verplicht vanuit de stal, pension of kennel waar het dier ondergebracht is. Alle onderstaande behandelingen kunnen door mij uitgevoerd worden. Klik op onderstaande button om direct naar de tarieven te gaan.

Vaccinatie en ontwormen honden

Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan KC gegeven worden bij een verhoogd risico of als uw hond in een pension gaat. Als uw hond meegaat naar het buitenland, dan zal het dier ook gevaccineerd moeten worden tegen Rabiës. Deze vaccinatie kan vanaf 3 maanden leeftijd en moet 21 dagen voor het vertrek naar het buitenland gegeven zijn. Een pup mag vanaf 15 weken naar het buitenland. De Rabiës vaccinatie moet elke 3 jaar herhaald worden.

 

Puppy’s dienen op 2, 4, 6, 8 en 12 weken ontwormd te worden. Gevolgd door een ontworming op 4, 5 en 6 maanden leeftijd. Daarna elke 3 maanden.

Vaccinatie en ontwormen katten

Als uw kat meegaat naar het buitenland, dan zal het dier ook gevaccineerd moeten worden tegen Rabiës. Deze vaccinatie kan vanaf 3 maanden leeftijd en moet minimaal 21 dagen voor vertrek naar het buitenland gegeven zijn.

 

Kittens dienen op 4, 6 en 8 weken ontwormd te worden. Gevolgd door een ontworming op 4 en 6 maanden leeftijd. Daarna is het afhankelijk of u uw kat binnen of buiten houdt. Het dier zal dan elke 3-6 maanden ontwormd moeten worden.

Vaccinatie konijnen

De vaccinatie tegen Myxomatose en RHD 1 + 2 is 1 jaar geldig. 

Vaccinatie, ontwormen en gebitsverzorging paarden

De basis vaccinatie bestaat uit twee vaccinaties met 21-92 dagen ertussen. Alle volgende vaccinaties dienen binnen een jaar gegeven te worden. Als paarden op wedstrijd gaan, zijn ze verplicht om gevaccineerd te worden volgens bovenstaand schema. De laatste vaccinatie moet 7 dagen voor de wedstrijd gegeven zijn.

 

Het ontwormen bij paarden vindt plaats aan de hand van mestonderzoek. Tegelijkertijd wordt de mest getest op aanwezigheid van zand. Afhankelijk van de hoeveelheid eitjes die in de mest gevonden worden, zal het paard wel of niet ontwormd worden. 

 

Er zijn allerlei problemen die aan het gebit van het paard kunnen voorkomen. De meest voorkomende zijn de haken en de scherpe punten aan de zijkant van de kiezen die wondjes in de tong of de wangen kunnen veroorzaken. Door deze problemen kan het voorkomen dat het paard minder goed wil eten, of problemen heeft met rijden. Het advies is om elk jaar het gebit van uw paard te laten bijwerken, zodat u de problemen voor bent. Het liefst maak ik de paarden wat suf (sederen) zodat er ook goed aan de achterste kiezen gewerkt kan worden. Hoe stiller het paard het hoofd houdt, hoe makkelijker er gewerkt kan worden.